“Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra”

Linus Pauling – laureat nagrody Nobla

“Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra”

Linus Pauling – laureat nagrody Nobla

Olej z rzepaku i lnu 15% o klasycznym smaku, rafinowany

- pozbawiony dodatku aromatu,

- można stosować na ciepło,

- zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega 3/6/9),

- cechuje go obniżony poziom katalizatorów utleniania, uzyskany w procesie oczyszczania oleju,

- nadaje się do pieczenia i smażenia, ze względu na wysoka temperaturę dymienia (187°C),

- nawet przy długotrwałym podgrzewaniu nie wydziela nieprzyjemnego zapachu spalenizny

- stabilna struktura, bardziej odporna na obróbkę termiczną, pozwala w dużym stopniu wyeliminować szkodliwe skutki rozpadu tłuszczów,

Opis produktu:

Olej rzepakowo lniany Global Fit jest produktem stworzonym z myślą o konsumentach w których diecie pojawiają się potrawy smażone lub pieczone. Wysoka temperatura dymienia oleju sprawia, że ma on stabilną strukturę oraz zwiększoną odporność na obróbkę termiczną, co w rezultacie pozwala w dużym stopniu wyeliminować szkodliwe skutki rozpadu tłuszczów. W procesie oczyszczania oleju znacznie obniżono zawartość katalizatorów utleniania, co sprawia, że produkt może być przechowywany dłużej nie tracąc przy tym wartości żywieniowych. Zarówno olej rzepakowy, jak i lniany, są produktami powszechnie znanymi z zawartości istotnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej Global FIt "Klasyczny smak" jest produktem wysokiej jakości, o prostym składzie, bez dodatków aromatów i barwników, który pozwala wydobyć naturalny smak przygotowywanych potraw.

Składniki:

- rafinowany olej rzepakowy,
- rafinowany olej lniany (15%),




Wartości odżywcze w 100ml produktu:

Wartość energetyczna:
3397 kJ / 826 kcal

Tłuszcze, w tym:
91,8 g

- kwasy tłuszczowe nasycone
7,3 g

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
53,3 g

- kwasy tłuszczowe wielonienasycone
31,2 g

Węglowodany:
0 g

- w tym cukry
0 g

Białko
0 g

Sól
0 g

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej

Wzajemny stosunek tłuszczów:

Partners