“Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra”

Linus Pauling – laureat nagrody Nobla

“Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra”

Linus Pauling – laureat nagrody Nobla

Lizak "KOJAK"

kojak_render_mix Lizak „Kojak” jest prawdziwym produktem retro w opakowaniu retro.

Przygotowywany jest w niezmieniony sposób według tej samej receptury od ponad 50 lat.

Pierwszy z lizaków to twardszy cukierek waniliowy w polewie czekoladowej, a drugi jest lżejszym i plastycznym cukierkiem kakaowym w polewie z białej czekolady.

W składzie lizaka nie ma dodatków barwników i konserwantów.

Jednym ze składników jest wanilia krystaliczna, która odpowiada za charakterystyczny, przyjemny smak lizaka.

Kolejnym zaskakująco wyjątkowym składnikiem jest piana z białka jajka, która jest stosowana tylko i wyłącznie do produkcji lizaka „Kojak”. Jej funkcja jest taka sama jak przy wyrobach cukierniczych czy domowych wypiekach. Po dodaniu cukru typu kryształ białko ubijane jest na pianę, a następnie łączy się z wywarem z cukru, dzięki temu lizak staje się lżejszy.

Cały powyższy proces powoduje, że lizak „Kojak” ma niepowtarzalną konsystencję, ponieważ jest plastycznym cukierkiem, bez nadzienia. Można go żuć i formować podczas ssania.

Jako pozytywną właściwość lizaka można wymienić jego wagę – nasz „Kojak” ma 12 gramów. Tak więc spokojnie mieści się w 5% słodyczy znajdujących się na górze piramidy żywieniowej.

W związku z tym, że podczas produkcji używa się syropu glukozowego, który nie pochodzi ze zboża, to osoby uczulone na gluten także mogą bezpiecznie spożywać lizak „Kojak”.

Dodatkowym bonusem naszego produktu jest to, że opakowanie lizaka jest przyjazne środowisku. Jest to papierek zanurzony w wosku pszczelim i parafinowany. Dzięki temu ma ważną zaletę – nie tylko nie klei się do polewy samego cukierka, ale po użyciu całkowicie się rozkłada.

Dnia 3 lutego 2015 roku miasto Mezőberény zarejestrowało nasz lizak w ewidencji wartości, jako wartość lokalną.

Lizak „Kojak” dostał również „wotum zaufania” oraz co ciekawe jest chroniony patentem. Od 1998 roku nazwa Kojak zarejestrowana jest pod numerem ewidencyjnym 158526 w Węgierskim Urzędzie Patentowym.

Dzięki naturalnym składnikom, oraz wadze, każdy może spokojnie go spożywać bez ryzyka otyłości, cukrzycy, wysokiego poziomu cholesterolu, a brak konserwantów zapewnia o jego bezpieczeństwie i uniknięciu wystąpienia alergii.

Lizaki Kojak dostępne są w 3 wariantach:

  • waniliowe w polewie ciemnej czekolady – 100 szt/opakowanie
  • kakaowe w polewie białej czekolady – 100 szt/opakowanie
  • mix lizaków w opakowaniu – 100 szt/opakowanie
 

Składniki:

- cukier,
- syrop glukozowy,
- kakao,
- jajka w proszku
- polewa czekoladowa,
- wanilia,



Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna
w 100 g produktu:
1724 kJ / 407 kcal

Tłuszcze:
4,5 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
3.3 g

Węglowodany:
91,3 g

- w tym cukry
91 g

Białko
0,3 g

Sól
0 g

 

Wartość energetyczna
w 1 szt/12 g produktu:
207 kJ / 49 kcal

Tłuszcze:
0,54 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,39 g

Węglowodany:
10,9 g

- w tym cukry
10,8 g

Białko
0,04 g

Sól
0 g

Partners