Nowy produkt – lizak Kojak

Wychodząc naprzeciw potrzebom Klienta postanowiliśmy wprowadzić produkt, który spełni wymagania najbardziej wymagających odbiorców. Lizak Kojak, dzięki swojej wieloletniej, tradycyjnej recepturze przekonuje do siebie nawet osoby sceptycznie nastawione do słodkości.

Kojak to lizaki są z wanilii, białka i słodu kukurydzianego, oblane czekoladą powstałe na Węgrzech. Historia znanego i lubianego w całym kraju lizaka w kształcie kulki sięga 1965 roku. Znany jest od Wielkiej Brytanii aż po Cejlon. Są to jedne z najstarszych i najbardziej znanych słodyczy retro w kraju. Opakowanie, forma, smak pozostały niezmienione od 50 lat.

  • Dzięki ubitej pianie białka jajka „Kojak” ma inną konsystencję niż pozostałe lizaki, można go żuć oraz formować podczas ssania. Piana z białka jajka, jest stosowana tylko i wyłącznie do produkcji lizaka „Kojak”.
  • Wyjątkowa na skalę światową polewa kakaowa. Jeszcze nikt nigdy nie słyszał o lizaku w polewie czekoladowej. W porównaniu do innych polew obecnych na rynku ma wysoką jakość oraz ma najlepszy skład.
  • Swoją nadzwyczaj dobrą jakość zachowuje przez 10 miesięcy, czyli przez dużo krótszy okres czasu niż inne produkty obecne na rynku, ponieważ nie zawiera konserwantów.
  • Nie zawiera glutenu.
  • Podczas produkcji użyto syropu glukozowego nie pochodzącego ze zboża, dlatego osoby uczulone na mąkę także mogą spożywać lizak „Kojak”.
  • Każdy może spokojnie go spożywać bez ryzyka otyłości, cukrzycy, wysokiego poziomu cholesterolu, nie ma też obaw, że konserwanty zaatakują organy wewnętrzne.
  • Lizak „Kojak” waży 12 gramów. Tak więc spokojnie mieści się w 5% słodyczy znajdujących się na górze piramidy żywieniowej.
  • Posiada pozytywne opinie ekspertów inżynierii żywności i przemysłu żywieniowego.

Wyjątkowa linia produkcyjna: 
Linia produkcyjna wyprodukowana w Niemczech w 1939 roku, dziś jest bardzo rzadkim skarbem w cukiernictwie twardym. Dzięki regularnej konserwacji i remontach do dziś znajduje się w doskonałym stanie.

Produkcja półmanufakturowa:
Wszystkie kulki przechodzą przez ręce ludzi, co gwarantuje stałą wysoką jakość produktu, ponieważ podczas produkcji ewentualne lizaki o nieodpowiedniej formie, patyczku czy o za małych rozmiarach są selekcjonowane i tym sposobem produkty o niskiej jakości nie dostają się na rynek. W 2015 roku miasto Mezőberény zarejestrowało do ewidencji wartości lizaka „Kojak”, jako wartość lokalną.

Ekologiczne opakowanie:
Przyjazne środowisku, ulegające całkowitemu rozkładowi, wykonane z papieru pakunkowego zanurzone w wosku pszczelim, parafinowane. Dzięki temu nie klei się do polewy.

Wypracowany system HACCP:
System HACCP pozwala na uzyskanie pewności, że zakład wykonał wszystko dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej, dobrej praktyki higienicznej i potrzeb klientów.

Lizaki Kojak dostępne są w 3 wariantach:

  • waniliowe w polewie ciemnej czekolady – 100 szt/opakowanie
  • kakaowe w polewie białej czekolady – 100 szt/opakowanie
  • mix lizaków w opakowaniu – 100 szt/opakowanie